Fridafridolina -

The Napa Mermaid hotel, Cyprus
Det är redan mörkt när vi går in för landning så allt jag ser genom flygplanets lilla fönster var city lights. Dofterna när vi kliver ut från flygplatsen, ut i värmen, finns det något som slår den? Jag tror knappast det. Det tar ungefär en timme eller något sånt att åka från flygplatsen i Larnaca till hotellet. Bussen snirklar sig ner för smala gator förbi små mysiga tavernor mot de östra delarna av Ayia Napa. Napa Mermaid ligger ca 1 km utanför centrum i Ayia Napa och från hotellet är det bara ca 100 meter ner till närmsta stranden Grecian - Glyki Nero Beach. Hotellet är fyrstjärnigt med jättefint gym och spa, poolområde med poolbar och en tennisbana. Frukosten är dessutom toppklass, allting finns - varmt, kallt, sött, salt, hälsosamt, ohälsosamt. 
 
Vi blir incheckade i en juniorsvit på översta våningen med helt fantastiskt fin havsutsikt. Det visar sig snart att vårt rum är dubbelt så stor som de vanliga dubbelrummen och vår balkong dubbelt så stor som de vanliga balkongerna. Vi har till och med fått varsitt handfat i badrummet så vi kan gå bananas och sprida ut våra badrumsatiraljer hej vildt! Och varje kväll runt 19.00 kommer städpersonalen och byter ut våra beachhanddukar så vi har frächa till nästa dag. På soffbordet när vi kommer in står varsin liten flaska med complimentary rött vin och ett litet fruktfat.
 
Efter att vi installerat oss på rummet går vi ut för att hitta någonting att äta. Vi följer vår väg in mot centrum, samma väg som vi kommit med transferbussen och hittar en mysig liten taverna med röda och vita dukar och en gullig cypriotisk farbror välkomnar oss, Petinos Restaurant. Souvlaki, tzatziki och rött vin. Det kanske inte är den allra bästa kulinariska upplevelsen jag haft men bara känslan att sitta utomhus under bar himmel och äta middag vid 22 på kvällen är ju lite drömmig. \\