Fridafridolina -

Wherever you go becomes a part of you somehow.
Vi vaknar ganska tidigt men har inte bråttom. Vi går ner till frukosten och jag plockar på mig en skål med fruktsallad och yoghurt, stekt ägg, kalkon och grönsaker. Sen njuter vi av frukosten med utsikt över poolen och längre bort - havet och horisonten. Frukt ägg, juice och kaffe smakar så mycket bätte med en view, visst? Innan vi lämnar frukostmatsalen plockar vi med oss varsitt päron och varsin müslibar att ha till mellis på stranden senare. 
 
Vi går lite längre bort idag. Följer stranden längs vattenbrytet förbi den lilla udden och bort  en liten bit längs Limanaki Beach. Vi hittar solstolar i första raden ner mot vattnet och slår läger. En bit ifrån våra solstolar står ett badvaktstorn, bakom oss ovanför stranden ligger några hotell med sandiga gångar som leder ner mot stranden. En liten bit bort ligger en lite strandbar, Marcello's Beach Bar, med golv av sand och tak av flätade palmblad. Baren har lite skön surfkänsla över sig och några killar serverar mackor och drinkar. Här äter vi vår lunch. "Varsågod, smaklig måltid!" säger killen som räcker över våra mackor till mig, i ett försök att iallafall imitera svenska. Snarlikt och ja, jag förstår ju vad han menar. Jag tar emot mackorna och sätter mig i en av de rangliga plaststolarna under palmbladsparasollet. Tonfisk och majo i all sin enkelhet, men så gott här där jag sitter med sand mellan tårna, saltvatten i håret och solen i ögonen. Vi dröjor oss kvar på stranden tills vi märker att de flesta andra solstolarna är tomma, badvakterna har gått hem och allting vi ser runt omkring har ett gyllene sken, färgat av solen som börjar sjunka igen. 
 
 När vi lite senare gjort oss i ordning och druckit ett glas vin eller två på balkongen går vi ut i den kolsvarta kvällen igen och följer Kriou Nerou, vägen som vårt hotell ligger på in mot centrum. När vi kommer fram till rondellen vid Hard Rock Café tar vi vänster ner på Makarious Avenue som leder ner till hamnen. Här ligger Fiji Polynesian Cuisine, för vet ni, det är inte obligatoriskt att äta grekcypiotrisk mat på Cypern. Maten på Fiji är amazing. När vi beställt mat och vin får vi in ett stort fat med räkchips och sötsur sås som följs av förrätt bestående av lite blandade smårätter, kycklingspett, vårrullar, friterade räkor, jordnötssås... Allt är verkligen helt otroligt gott! Till varmrätt äter jag butter chicken med ris och sköljer ner med rött vin. Det kan vara den godaste kyckling jag ätit, men det kan vara stämningen som gör det också. Den dämpade musiken, reggaeverisioner av morderna låtar och inredningen med snäckor, palmer och exotiska blommor. Innan vi lämnar restaurangen avslutar vi middagen med dessert, himmelsk citronsorbet, innan vi fortsätter vidare äver gatan och upp förbi rondellen till The Square Bar där det är livemusik ikväll. Vi sätter oss ner vid ett bord och beställer varsin drink som självklart serveras tillsammans med den obligatoriska shotten. Det är svårt att beställa en drink i Ayia Napa utan att få en shot på sidan av. Jag känner mig som 18 igen, eller åtminstone 22, trots att The Square Bar är mer pub än dunkadunkadisco. Och den upplevda åldern stiger lite igen efter en stund när jag utan svårighet sjunger med i den ena gamla godingen på den andra som bandet spelar och det börjar spruta ut såpbubblor och skjutas raketer från en annan bar en bit bort - vi har nog hamnat på rätt bar ändå.\\