Fridafridolina -

& yet another year passed by

Januari var nog mest en lättnad. Att börja året hemma i Västerås tillsammans med mina underbara efter att ha haft en pina i Oslo. Jag började plugga spanska på högskolan, mest för att ha någonting att göra fram tills det det skulle bli möjligt att söka och komma in på SCoTT. Bilden är en bild på mig och Daniel från en utekväll i Januari.



I februari sen rullade allting på fint.  Och på alla hjärtans dag hade vi möhippa för min kära kusin Madelene. Vi firade Marinas 20årsdag i Tessis poolrum med sköna människor och så var vi i Finnåker på konfirmationsläger, med helt fantastiska konfirmander. Mysigt februari och bilden är från möhippan.






Mars är födelsedagsmånaden! Min födelsedag, mammas födelsedag, farmors födelsedag, Annas födelsedag, Dennis födelsedag, Lisas födelsedag... har jag glömt någon nu? Iallafall så åkte vi med släkten på födelsedagskryssning för farmor som fyllde 70. Min 20årsdag firade jag på Älskad, ett event för hela Västerås stifts konfirmander, tillsammans med människor som jag tycker oerhört mycket om och värdesätter högt. Bilden är tagen när jag och brudarna sjöng karaoke på födelsedagskvällen på Älskad och Koffe och Daniel agerade bakdansare.


I april kom våren till älskade, hatade Västerås. Vi myste väl mest runt och hittade på en massa bus och mys i solskenet. Vår favoritplats i solen blev kajen nere i hamnen där vi spenderade många sköna eftermiddagar med att se isen smälta på Mälaren. Här är en bild på Daniel och Marina just en sån dag.





I maj ståndade bröllopet! Madelene och Rolf gifte sig i Hubbo kyrka den 16 maj och festen hade vi i Västerkvarn. Det var sagolikt vackert, fantastiskt roligt och ingen har väl någonsin bangat för en Fredriksson/Gustafsson-släktfest! Den 27 maj slängde jag mig i bilen och åkte till Orsa för min intervju som jag då tyckte gick fantastiskt. Det var också första gången jag "träffade" några av mina klasskamrater; Kåre, Lucas, Dennis och Caroline.. minns inte om några fler var där.


I juni kom sommaren och skolan slutade. Jag slutade med ett gång oavklarade tentor men det gav jag blanka fan i för jag fick veta att jag kommit in på SCoTT.  Juni var en enda stor fest och en hel massa slappande och solande. Vi firade midsommar i Björnhyttan och därifrån är junis bild.



I juli hade mammas kusin Anders ställt till med släktfest i Brindsjön. Vi fick lära känna otroligt varma och vänliga släktingar från New Haven i USA. Jag planerade där och då att åka och bo hos dom när jag gör min LIA i New York och de erbjöd mig genast en lägenhet 40 minuter från Manhattan. Där gick startskottet för det jag strävar efter unger min tid på SCoTT.




Vi startade underbara augusti med en resa till Turkiet. Den resan var pure love och den kommer jag minnas så länge jag lever. Joyce och Jessica och jag hade det helt fantastiskt där. Bilden är tagen när vi var på en båttur till Alanya. När vi kom hem från Turkiet började jag packa och sista veckan i augusti ägnade jag nästan helt till flytten. Från den sista helgen i augusti har jag sen sett Orsa som mitt hemma.


I september började skolan och jag lärde känna massa nya helt underbara människor. En hel del som jag värdesätter skyhögt och hoppas att jag får behålla för en lång långt tid framöver. Ni är fantastiska och jag är så glad att jag fått lära känna er. September handlade väl i stort om att festa och lära känna, festa, lära känna. Bilden är min absoluta favoritbild från den här terminen på SCoTT. Den är tagen på aquajam och jag älskar skidarasens färgglada kläder, de gör sig otroligt bra på bild.


I oktober var jag hårmodell och gick catwalk och blev stylad och klippt. Nu hade vi lärt känna varandra i skolan och tiden gick nu bara till att festa. Ibland pluggade vi lite också, men det var inte onödigt ofta. Bilden är från catwalken.



I november fick jag julstämning! Jag tvingade därför mina kära vänner att baka peparkakor och knäck med mig och lyssna på julmusik hela dagarna. När vi inte lyssnade på julmusik drack vi vin, pluggade lite och mådde fantastiskt gott. Här är en bild från julbaket.



December har också varit en mysig månad i Orsatown. Och mys är någonting som jag tycker om och som jag ska försöka prägla 2010 med. På lucia var jag och mamma och moster Karin på luciakonsert i Dalhalla och på kvällen hade vi luciavaka hemma i Orsa hos Kåre, Lucas, Nanna och Laura. Det var en jättemysig lilla julafton med julklappsbyte och vin. Den riktiga julen firade vi hemma i Tillberga med pappas släkt. Nu ikväll är det nyårsafton och den ska jag fira ihop med Lisa, Tessi och Marcus. De kommer om någon timme och vi ska göra sushi dricka vin och bara mysa. Imorgon är den första dagen på restan av mitt liv och det ska jag ta vara på. Jag önskar er alla ett gott nytt år och avslutar med den här bilden på vår fina snögubbe som vi byggde hemma i Orsa strax innan jul.