Fridafridolina -

Havregrynsmuffins med äpple & kanel


2,3 dl havregryn
1,2 dl valnötskärnor
2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
2 msk chiafrön
2 ägg
1 äggvita
4 msk turkisk yoghurt
1,2 dl färskpressad äppeljuice
4 msk kokosolja
1 1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
4 msk honung
2 äpplen 
2 bananer

Mixa havregrynen till ett mjöl. Mixa i valnötterna. Blanda tillsammans med bakpulver, bikarbonat och chiafrön i en stor bunke.

Vispa äggen lätt i en skål. Blanda ner yoghurt och äppeljuice.

Blanda honung, kokosolja, kanel och vaniljsocker i en kastrull och låt smälta ihop på låg värme.

Tärna äpplena och mosa bananerna. Blanda sedan ner allting i den stora bunken. 

Ställ ut 18 muffinsformar på en plåt. Full formarna med smeten. Grädda i ugnen i 40 minuter i 175 grader. 

Det är 140 kcal eller 3 pp per muffin! 

Smaklig spis!