Fridafridolina -

Gyllene Cirkeln
Idag gick vi upp vid 7 och gjorde oss i ordning med varma kläder och extra kläder i en ryggsäck sen gick vi ner och åt frukost. Strax efter 9 blev vi hämtade vid hotellet för att åka på utflykten Gyllene Cirkeln. 
 
Vi åkte först till Tengvellir som är platsen där Island hade sitt första ting på 900talet. De 9 rikaste bönderna red dit då och höll ting. De träffades en gång om året, i juni, för det kunde ta upp tilltvåla veckor att rida dit och det var för kallt för det resten av året. Det är nämligen vinter 9 månader om året här.
 
Det här en en bild på utsikten från Tingvellir i gryningen vid 10-tiden. Det är  bara lite mer än 5 timmar dagsljus här just nu. 
 
Sen åkte vi vidare därifrån till Gullfossen. Ett av de mest kända vattenfallen här på Island. Det kommer mera bilder därifrån sen. Jag har bara mobilbilderna nu. 
 
Fantastiskt vackert men fruktansvärt kallt. 
 
Från Gullfossen åkte vi till Geysir och såg på gejsrarna. Så coolt men de är så himla oförutsägbara. Nästa omöjligt att få en bild precis när de får ett utbrott men jag fick någon bild med systemkameran som kommer upp sen. 

Det här är iallafall Strokkur, den största gejsern:



Sen åkte vi vidare och avslutade turen med att besöka en kyrka och se en kort show med Islandshästar.