Fridafridolina -

Förkylningar och muskelskador
Äckliga förkylningstider råder här i Tillberga och jag har varit hemma från jobbet både torsdag och fredag, så mina elever har fått ha vikarie. På söndag är det tänkt att jag ska jobba på Hyttan men jag är tveksam till att jag känner mig nog frisk. Hostar och snörvlar på som jag vet inte vad. Tror att morgondagen får avgöra.

Joakim kom hit idag också. Efter att ha hållit mig vaken halva natten då han ringde vid halv elva igår kväll och var på väg in till akuten i Ludvika med vad han trodde kunde vara en punkterad lunga. Gud ske lov var det nog bara en muskel som gått av, inte för att jag vet vad det innebär riktigt men jäkligt ont gör det iallafall. Det har jag förstått. Så iallafall höll jag mig vaken tills han ringt och sagt att det var bra och han var på väg hem och sen höll jag mig vaken ännu en stund så jag visste att de tagit sig hem ordentligt också. Det resulterade i att jag sov halva dagen idag och inte är särskilt trött nu. Har dock Joakim sussande bredvid mig nu, så trots hosta och insomna mår jag ganska gott. 

Ikväll trotsade vi dock basilluskerna en stund och bakade pepparkakor - jag, Joakim, Martin och mamma. Så nu har jag lite ont i magen också. Varför måste alltid degen vara godare än självaste kakan? Det kan man ju undra. Någon som har ett bra svar där. Inte? Näe, trodde väl inte det. 

Just ja, mormor vet du vad? Nu när jag varit förkyld blev jag så himla sugen på mjölkgröt! Så idag på förmiddagen kokade jag mig faktiskt en mjölkgröt och den blev hur fin som helst och smakade precis som den ska. Jag måste säga att jag blev lite stolt över min egen prestation där faktiskt. Men nu är det nig dags att sova ändå.